Anarkistlåda

atc dunka ihop

Ok, nu har jag fallit till föga och börjat bygga en verktygskista a la Schwarz Anarchist Tool Chest. Fuskar lite och utgår från Hornbachs 18mm limträskivor i furu. Själva lådan gick ganska fort att få ihop med genomgående sinkor i alla fyra hörnen. Det är både lätt och svårt att sinka i furu. Lätt eftersom det inte gör så mycket om passningen blir lite trång. Trät komprimerar sig och fogen blir tight. Svårt efter som det krävs vassa stämjärn för att rensa mellan sinkor och laxstjärtar. Det är lätt att ändträt faller samman och lossnar som en stor bit.

Med lite tur och efter lite finjustering passade fogarna ihop och det gick bra att limma ihop lådan. Jag använde Titebond Liquid Hide Glue som jag nog använder till det mesta som inte kommer utsättas för fukt. Några dunkar med gummiklubban och några tvingar hjälpte till att få allt på plats. Alltid lika stressigt med ihoplimning när det är många delar som ska passas ihop samtidigt
atc sinkor

När limmet torkat hyvlade jag rent fogarna och kunde se hur väl jag lyckats. Ganska hyggligt, tycker jag. Ett tips vid hyvlingen är att rita på lite blyertskludd för att se var man hyvlat klart och var man behöver ta mer.
atc hyvla snyggt

Posted in Uncategorized | Leave a comment

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *