Ett smygvinklat inlägg

Hittills har jag inte haft en bra smygvinkel. Jag har nöjt mig med en ful aluminiumsak från Biltema. Den är nog värd sina trettio kronor men går inte att låsa med någon större säkerhet. Dessutom sitter den fula lilla plastratten för låsning i vägen om man vill vända måttet åt andra hållet.
Men vad ska man köpa istället? Jag har tittat ganska länge och inte funnit särskilt många alternativ. Chris Vesper, förstås, men jag gillar inte riktigt designen på de helt i metall och har inte kunnat bestämma mig för infyllnadsträ i de andra. Nåväl, häromveckan damp det äntligen ner en ny smygvinkel.
bevel
Detta är en kopia av Isaiah Robinsons modell från 1872 gjord av Patrick Leach. Det är alltså samma modell som Vesper kopierar men den har dessutom den fiffiga lilla knapp som gör att man också kan låsa den i exakt 90 grader. Suveränt hantverk, vacker trä och perfekt känsla i handen. När man låst bladet går det inte att rubba. Tro mig jag har försökt!

Posted in Mäta och märka | 2 Comments

2 Responses to Ett smygvinklat inlägg

  1. Brian Eve skriver:

    Very nice, indeed. How is the price compared with the Vesper?

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *