Lock och målarfärg

Så nu börjar lådan vara helt klar. Locket är snickrat och jag har börjat måla lådan.
Locket är en ganska enkel konstruktion av typen ram med fyllning. Jag fuskade lite med ramen och satt ett par Dominobrickor i hörnen istället för att göra en traditionell tappfog.

2014-06-01 12.19.34

Fyllningen är en panel med ett spår som passar i motsvarande spår i ramen. Det hjälper till att göra ett stadigt lock. Man vill ju kunna sitta på den och ta en fika till exempel.

2014-06-21 15.29.35

Här är gångjärnen installerade och locket provmonterat. Det tar några gånger att skruva dit och skruva bort gångjärnen innan monteringen är klar. Lådan och locket är också spacklat och klart för målning. Det är bara att skruva bort gångjärnen igen och börja måla.

2014-06-29 14.07.25

Här är det målat med två lager röd ”Brick Red milk paint” och ett lager linolja. Det blev rätt snyggt så jag tvekade lite men bestämde mig till slut att följa boken och lägga svart färg över. Samma typ av färg även här, nyansen heter ”Lamp Black”
2014-07-01 12.59.40
Jag tänker mej att lägga på åtminstone fyra lager svart följt av ett par lager linolja och avsluta med ett lager hårdvaxolja.

Posted in bygge | 2 Comments

2 Responses to Lock och målarfärg

 1. Christoffer Mårtens skriver:

  Jättefint Doktor’n!

  Skall du slita litet på den svarta färgen också? …Så att det röda lyser fram litet?

  • admin skriver:

   Tackar!
   Jag kommer låta tidens tand nöta sig igenom färgen. Färgen är ganska mjuk så den kommer att slitas snyggt på rätt ställen

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *