Snart klar med själva lådan!

Den övre kragen eller vad det kan heta är nu på plats. Samma procedur som med sockeln men mycket enklare sinkning. Behövde bara trimma två av laxsjärtarna lite med stämjärn, de övriga passade direkt från sågen. Sinkorna behövde såklart stämmas rent.

2014-05-29 16.26.30

Det var mycket lättare att limma den här på plats fast en medhjälpare hade varit bra att ha. Tyvärr halkade ett av hörnen iväg lite innan jag fått alla tvingar på plats så avståndet till kanten blev ojämnt. Det gick tack och lov lätt att fixa till med en falshyvel och lite tålamod.

Nu är i alla fall själva lådan klar och locket står på tur. Det är en ganska stor låda, måtten är ca 1000x590x540. Den rymmer alltså en halv kubik verktyg!
2014-05-31 14.49.50

Posted in bygge | 2 Comments

2 Responses to Snart klar med själva lådan!

  1. Bernd Kraft skriver:

    Ursäkta, om jag är petnoga, men om måtten är nästan 1000x500x500 på insidan så är det en kvart kubik. Jag skriver bara därför att jag tycker mycket om din blogg och om att läsa svenska, fast jag är tysk. Hälsningar från Bonns område!
    Bernd

    • admin skriver:

      Tack för din kommentar! Kul att få lite feedback och faktakontroll. Självklart är den bara en kvarts kubik. Jag måste kanske bygga en låda till?

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *