Stötlåda av lyxmodel

Inför julen fick jag ett reklammail som erbjöd en “miter gauge” till en bordssåg för ett ganska lågt pris. Då jag länge funderat på att skaffa ett kort kapanhåll till min Hammer B3 slog jag till och beställde. Som jag nog egentligen trodde passade det inte på mitt justerbord utan väsentligt fixande. Å andra sidan hade jag nu ett bra anhåll till en stötlåda. Sagt och gjort, med några spillbitar mdf och annat fick jag snabbt ihop denna:

2016-01-01 15.01.502016-01-01 15.02.20

Den funkar bra för alla inställningarna på gradskivan men man behöver dra åt låsningen ordentligt för att inte inställningen ska ändra sig. Jag har därför borrat ett hål bakom anhållet på höger sida för en liten bit mässingsstång som låser inställningen perfekt.

Jag valde att göra listen som håller min LN51 på plats så låg att jag även kan använda stötlådan med min LN9.

2016-01-13 20.29.41

Jag ytbehandlade med ett par lager schellack och en omgång vax av typen min kompis Brian kallar “Dick wax” efter leverantören.

Posted in bygge, Hyveltyper, Uncategorized | Leave a comment

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *