The Studley Exibit

Pedder ville ha fler bilder. Här kommer fler bilder! Återigen ursäkta för kvaliteten, ljuset räckte helt enkelt inte riktigt till och jag ville inte använda blixt.
Först lite bilder både från minglet innan insläppet och själva utställarvisningen på torsdagkvällen. Det finns både kända och okända ansikten i vimlet. Jag låter det bli en utmaning till kommentarsfältet att identifiera figurerna på bild. Några ledtrådar är Chris Schwarz, Ron Hock, Jeff Burkes och Konrad Sauer samt Oldwolf.

Handworks2015 (65)

Handworks2015 (66)

Handworks2015 (109)

Handworks2015 (110)

På lördagen var jag städslad av Lost Art Press att sälja böcker vid utställningen. Nu gick ju det inte så bra, eftersom de Studley-böcker man tagit med sig tog slut redan på fredag. Då hade man ändå tagit med sig nästan hela första upplagan och alltså tre gånger så många man trodde skulle gå åt. Det fanns i alla fall några av Naranyans bilder i storformat att köpa. Otroligt vilken fotograf han är!
Vid ett-tiden var också de slutsålda och jag passade på att se utställningen igen. Lämpligt nog fick jag sen lift med min vän Brian tillbaka till Amana. Fick då också glädjen att träffa the Frau och åka i deras hyrda knallgula VW Beetle. Fräckt ska de va’

Handworks2015 (224)

Don var i högform och njöt av att berätta historien om Studley och utställningen för varje grupp som släpptes in. Sjukt koola hänglsen hade han också. Vic från Lee Valley fick ett par och gick mer eller mindre i spinn av lycka.

Handworks2015 (227)

Handworks2015 (241)

Tro det eller ej men H.O Studley själv var på plats och berättade. Eller inte? Likt var det i alla fall.
Handworks2015 (258)

Detta är Dons kopia av bänkskivan med ett antal pianotillverkares tvingar. De var alla tungt massiva och fick mej att tycka att mitt Benchcrafted hemma nog är rätt mesigt och vekt… På bänken står också några avgjutningar av detaljer i skåpet så man kan se detaljerna i all sin prakt.
Handworks2015 (231)

Avslutar för idag med en bild på Studleys hyvelbänk. Endast skivan är original men underredet är tillverkat för att i möjligaste mån likna de tidigare ägarnas minnesbilder och de spår som finns på skivans undersida. De båda tängerna är renoverade med ny förnickling då de annars riskerade att rosta sönder.

Handworks2015 (95)

Önskar Google translate all lycka med att översätta dagens text.

Posted in Tittat på | 1 kommentar

One Response to The Studley Exibit

  1. Brian Eve skriver:

    It was a fun couple of days. Thanks for hanging out!

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *